Klanten die nog wat afvalstukken hebben liggen, vragen mij soms wat de schrootprijs van het moment is. Aangezien de schrootprijs ook een invloed heeft op de prijs van nieuw materiaal, is het trouwens altijd interessant om deze op te volgen.

De prijzen van het schroot worden bepaald door vraag en aanbod op de internationale markten. De gemakkelijkste manier om op te volgen wat de schrootprijzen doen, is de ‘notering’ op te zoeken op de website van De Tijd (zie link), dewelke een goede indicatie geeft. Hierop staan zowel prijzen voor diverse samenstellingen voor ijzerschroot, maar eveneens de koersen voor 'non-ferroschroot' zoals koper, inox en aluminium.

Opgelet: het ijzerschroot wordt hier opgegeven in euro/ton; bij het non-ferroschroot dien je eerst met een factor 10 te vermenigvuldigen om een europrijs/ton te verkrijgen. De prijzen gepubliceerd in de Financieel Economische Tijd dienen beschouwd te worden als richtprijzen voor grotere aangeboden hoeveelheden (enkele ton). Uiteraard spelen aangeboden hoeveelheid, zuiverheid en kwaliteit van het materiaal een rol bij de eigenlijke prijsbepaling.

Karine