Opgelet wegenwerken! Wij zijn bereikbaar via Niko = eerste afslag Dendermondse Steenweg. (Klik hier voor meer info)

Certificatenbeheer

Materiaalcertificatenbeheer bij Alinco

Bij Alinco gaan we verder dan de standaardbepalingen van EN1090 EXC1/2 met ons uitgebreide materiaalcertificatenbeheer. Ons volledig traceabilitysysteem voor plaatmaterialen stelt ons in staat om voor elke plaat in onze productie precies te traceren uit welk lot deze afkomstig is. Hier is hoe wij dat doen:

Ons Proces:

  • 100% Certificaten: Voor alle bestellingen van platen, buizen en lastoevoegmaterialen vragen wij standaard 100% materiaalcertificaten op. Leveranciers worden verzocht om smeltnummers op hun afleveringsbonnen te vermelden.
  • Eerste Controle bij Goederenontvangst: Bij ontvangst van goederen wordt per lot/smeltnummer een palletnummer aangemaakt. Het smeltnummer op de plaat wordt gecontroleerd en gefotografeerd. Deze foto wordt elektronisch gekoppeld aan het palletnummer in ons systeem. Bij goederenontvangst 316 materiaal wordt standaard een PMI test uitgevoerd.
  • Grondige Certificaatcontrole: Materiaalcertificaten worden gecontroleerd op 10 punten. Het smeltnummer wordt vergeleken met de ingevoerde gegevens en de foto.
  • Registratie en Tracking: Zodra een plaat wordt gebruikt, moet het palletnummer worden geregistreerd. Het goedgekeurde certificaat wordt automatisch gekoppeld aan alle gesneden subonderdelen.
  • Orderafsluiting: Bij voltooiing van de bestelling worden alle certificaten verzameld in één mapje, gecontroleerd en indien gevraagd aan de klant verstrekt.

Lastoevoegmaterialen en Projectmatige Onderdelen

  • Lastoevoegmaterialen: Certificaten worden bij goederenontvangst 100% gecontroleerd.
  • Projectmatige Onderdelen: Voor onderdelen zoals draaistukken en wielen is 100% tracering geen probleem.

Overige Materialen

  • Niet-standaard Materialen: Voor materialen zoals bouten en moeren is 100% traceability momenteel niet haalbaar. Voor projecten die volledige traceerbaarheid vereisen, worden deze materialen projectmatig aangekocht.

Certificaten en Administratiekosten

  • Vooraf Melden: Geef vooraf aan wanneer certificaten nodig zijn.

Bij Alinco zorgen we voor een volledig en eenduidig materiaalcertificatenbeheer voor al onze plaatmaterialen, zodat we altijd de hoogste kwaliteit en traceerbaarheid kunnen garanderen.