De rijke geschiedenis van Alinco: meer dan 30 jaar ervaring!

1978
Oprichting Alinco. De oprichters kozen voor de naam Alinco, hetgeen staat voor 'aluminium inox constructie'. De naam was eerder een uiting van een strategisch doel omdat Alinco op dat moment voornamelijk kleine ijzeren constructies maakt.
1985
Een 6-tal werknemers komen na het faillissement van HMC, gespecialiseerd in luchtkanalen, over naar Alinco.
1989
Verhuis vanuit het centrum van Sint-Niklaas naar Industriepark West. Meteen wordt de eerste CNC gestuurde plooibank aangekocht.
1995
Alinco wordt overgenomen door Peter Depraetere en Karine De Bie. Er werken 23 mensen.
1996
Aanschaf eerste lasersnijmachine, een nieuwe technologie die op dat moment voorbehouden is voor gespecialiseerde firma’s wordt geïntegreerd in de plaatafdeling. Het tijdrovende traceerwerk vervalt en er kan nauwkeuriger gewerkt worden.
1999
Verhuis naar Pachtgoedstraat 4 in Temse en meteen een verdriedubbeling van de atelieroppervlakte. Tesamen met de investering in een nieuw gebouw, worden een aantal nieuwe machines aangekocht.
2003
Gedeeltelijke overname van activiteiten van het failliete WVM uit Waasmunster (Wase verspaningsmaatschappij). In een nieuwe afdeling kunnen vanaf nu aluminium geëxtrudeerde profielen voor klanten bewerkt worden.
2004
Het bestaande gebouw wordt te klein, de uitbreiding bestaat in het huren van een aanpalend gebouw met een oppervlakte van 1600 m2.
2007
Alinco breidt opnieuw sterk uit, o.m. met een nieuwe lasersnijmachine 4x2 meter met buizenmodule, een CNC 4 meter plooibank, een dubbelzijdige ontbraamband en een glasstraalcabine.
2008
Alinco wordt 30 jaar en is ondertussen wel een begrip geworden in het plaatwerk. De uitbreiding gaat verder met inventarisatie en traceerbaarheid van platen, duidelijke interne etikettering, … Alinco houdt een spetterend feest voor zijn 30e verjaardag.
2008
De eigenaars van Alinco nemen Werkhuizen Armand Deprest uit Kruibeke over, gespecialiseerd in drukvaten, ketelbouw, grote chocoladetanks en chocoladepompen. Samenwerking zorgt ervoor dat beide firma’s hun klanten extra service, kennis en producten kunnen aanbieden. Bezoek de website van Deprest.
2009
Karine De Bie, die reeds 15 jaar actief is in Alinco, neemt de dagdagelijkse leiding over van haar echtgenoot, Peter Depraetere. Deze laatste houdt zich vanaf nu bezig met de leiding van Deprest NV.
2014
Alinco behaalt zijn EN1090 certificatie.
2019
Alinco investeerde de voorbije jaren in nieuwe plooibanken en fiberlasersnijtechnologie en is zo gewapend voor de toekomst.
2021
Alinco investeert in een nieuwe plooibank, in nieuwe ontbraam- en polijstmogelijkheden en zet achter de schermen zwaar in op digitalisatie.
2023 Alinco investeert stevig en verhuist naar hun nieuwe pand te Industriepark-West 53, 9100 Sint-Niklaas. Het atelier wordt uitgerust met een state of the art machinepark inclusief automatische magazijnen

Downloads