Hastelloy buisstukken
Hastelloy lasferrule

Naast de klassieke materialen kunt u bij ons ook terecht voor speciale materialen. Speciale materialen vereisen een aparte kennis en een specifieke verwerking, kennis die wij in huis hebben. Ook bewerking (lasersnijden, plooien, rollen,…) van zeer dunne materialen (0,2 tot 0,5 mm) behoren tot de mogelijkheden.

Onder speciale alloys verstaan we materialen zoals Inconel, Hastelloy, duplexsoorten, hittebestendige materialen e.d.  Naast deze speciale alloys houdt Alinco een vrij grote stock basismaterialen aan, waaronder rvs304, 316, 316ti, almg3, en diverse staalsoorten.

Kennis en ervaring van deze producten is belangrijk bij de verwerking. De basismaterialen zijn vaak harder of moeilijker bewerkbaar, er dienen de juiste lasprocédés gevolgd te worden en uiteraard het juiste toevoegmateriaal gebruikt te worden, …

Met deze opgebouwde kennis zijn wij heel creatief.  Foto in bijlage toont bijvoorbeeld een reeks buisstukken in Hastelloy C22 waarbij de inwendige Ra waarde vrij strikt was en waarbij we zelf onze lasferrules gedraaid hebben.

 

Inconel Alloy 600

Inconel Alloy 600 heeft een goede bestendigheid tegen vermindering en oxidatie. Dit materiaal heeft ook een zeer goede weerstand tegen corrosie bij kamertemperatuur en andere hoge temperaturen. Niet alleen deze temperaturen zijn geen probleem voor deze materie, ook chloor en waterstofchloride gas heeft geen kans bij dit materiaal. 

 

Hastelloy Alloy C-22

Hastelloy C-22 alloy is een zeer veelzijdige Ni-Cr-Mo-W-legering met een corrosiebestendigheid die beter is dan andere Ni-Cr-Mo legeringen waaronder Hastelloy C-276 alloy, Hastelloy C-4 alloy en Alloy 625. Alloy C-22 biedt een uitzonderlijke hoge weerstand tegen put-, spleet-, en spanningscorrosie bij zowel lage als hoge temperaturen. Tevens is Alloy C-22 zeer bestendig tegen oxiderende waterige oplossingen inclusief natte chloor en tegen oplossingen met salpeterzuur of oxiderende weerstand. Door deze veelzijdigheid is Allo C-22 de keuze voor systemen met een extreem wisselende agressiviteit. Hastelloy C-22 alloy wordt ondermeer toegepast in rookgasontzwavelingsinstallaties zoals bijvoorbeeld voor de bekleding van de rookgaskanalen. In de milieutechniek wordt Alloy C-22 toegepast in roerwerken, warmtewisselaars, compressoren en bekledingen van sproeisystemen. Bij de behandeling van gassen uit de verbinding van chemisch-, ziekenhuis- en huishoudelijk afval wordt Alloy C-22 toegepast in afsluiters, ventilatoren, roerwerken, enz. In de farmacie wordt Alloy C-22 toegepast in 'multi purpose' drukfilters-drogers, reactoren en centrifuges waardoor o.a. productcontaminatie tot een minimum wordt beperkt; In zijn algemeenheid presteert Alloy C-22 beter dan Alloy C-276 in praktisch alle bovensgenoemde toepassingen waar men in hoofdzaak oxiderende zure halide milieus aantreft. Alloy C-22 is zowel koud- als warmvervormbaar. De deformatietemperatuur bij het warmvervormen ligt tussen 950 en 1230°C. De standaard vervormingstechnieken kunnen worden toegepast. Door de thermische stabiliteit van Alloy C-22 is na het lassen geen warmtebehandeling nodig.

 

Alloy 400

Alloy 400 is een Ni-Cu-legering die een redelijke sterkte en ductiliteit combineert met een goede lasbaarheid en een hoge corrosiebestendigheid over een breed temperatuursgebied. Alloy 400 is bijzonder geschikt voor toepassing in brak-, en zeewater milieus met hoge stroomsnelheden zoals schroeven, schroefassen, pomp-assen, pompwaaiers en condensorbuizen. De corrosiesnelheid in zeer snel stromend en belucht brak- en zeewater is gewoonlijk niet meer dan 0,03 mm/jaar. De corrosiebestendigheid van Alloy 400 in gechloreerde oplosmiddelen, ontlucht zoutzuur en waterstoffluoride, zwavelzuur en praktisch alle basen is hoog en over ‘t algemeen vrij van spanningscorrosie. De uitzettingscoefficient is gelijk aan die van staal, zodat het hiermee goed kan worden gecombineerd in constructies die aan temperatuurswisselingen onderhevig zijn.